Microsoft Windows Exchange Server 2007 OWA missing images / styles

Published on 04/17/2012 by Wouter Makkinje

Filed under Microsoft Windows Exchange 2007 SP3

Last modified 02/22/2015

Print this page

rate 1 star rate 2 star rate 3 star rate 4 star rate 5 star
Your rating: none, Average: 0 (0 votes)

This article have been viewed 1041 times

Scenario:

You have a Microsoft Windows Server 2003 R2 SP2 server running Exchange server 2007 SP3. As a part of regular maintance uppdates are installed over night by junior IT managers.

 


Problem:

As users return the morning after they are met by a OWA (web-mail) that is very bleek, has no images nor styles. Basically just white with text. After further investigation you notice the Exchange 2007 SP3 Rollup 6 has recently been installed.

 


Solution:

Before you do anything make sure you have a recent backup of your exchange server. You can achieve this by running nt backup or ms backup.

  1. Go ahead and open up my computer and browse to: C:\Program Files\Microsoft\Exchange Server\ClientAccess\OWA\
  2. In this folder there will be numerous folders named 8.1 / 8.2 / 8.X
  3. Look in the folder named 8.3.245.1\Themes\Base
  4. This folder will probably only contain one file, a .css file.
  5. Open up a earlier version such as the 8.3.213.1\Themes\Base folder, if it contains a lot of .gif images and other files return to the Themes folder and copy all folders to the 8.3.245.1\Themes folder.
  6. After you do this you need to download and install the SP3 Rollup 6 Update redist at Click Here!
  7. Once the update has installed open Exchange Management Shell.
  8. Enter updateOWA.sp1 and hit enter.
  9. Close the management shell.
  10. Now surf into the OWA and voila your web-mail works again.